Szolgáltatásaink

Lakások, irodák, autók fertőtlenítése, kártevő irtás

Kártevő irtás

 • csótány-
 • hangya-
 • egér-
 • patkány-
 • ágyi poloska-
 • darázs-
 • bolha-
 • egyéb kártevők…

Ipari Alpinista Szolgálatások:

Alpintechnikai szolgáltatásaink során vállaljuk kártevők irtását, veszélyes fák kivágását, panelhézagok szigetelését, romos épületek bontását, veszélyhelyzetek elhárítását, villámhárítók cseréjét, és ablakok tisztítását minden olyan helyen, ahol ezekhez alpintechnikára van szükség.

Fertőtlenítés

 • lakások-
 • autók-
 • irodák-
 • ipari létesítmények-
 • elhunyt utáni fertőtlenítés…

Német csótány

Legjobb alkalmazkodóképességgel bíró, ezért a leggyakrabban fellelhető fajta. Jellemző előfordulási helyeik: panel lakóépületekben, élelmiszeripar, egészségügy.

Konyhai csótány

Hosszabb életű, de lassabb szaporodású, mint a német csótány. Jellemző előfordulási helyeik: lakások, lakóépületek, pincék, csatornarendszerek, élelmiszeripar.

Amerikai csótány

Ritkán, elvétve találkozhatunk vele. Jellemző előfordulási helyeik: trópusi országokból származó termékek tárolóhelyén, raktárakban, szennyvízcsatorna-rendszer, melegházak.

Ágyi poloska

Az ágyi poloska nappal rejtőzködő, éjszaka aktív rovar. Emberi vérrel táplálkozik, kedvenc testrészei a nyak, csukló és boka. Passzív módon terjed, akár egy tárggyal is bevihető az élettérbe.

Hangya, Fáraóhangya

A hangyák bolyban élnek, felbukkanásuk életkörnyezetében egyszerre több millió hangyát is jelenthet. Néhány hangya elpusztítása nem hatékony, a bolyt ( királynőt ) kell megtalálni, vagy a mérget hozzá eljuttatni és így kiirtani!

Bolha

A bolhák vérszívó rovarok, nehezen hozzáférhető és rejtett helyeken bújnak meg. Számukra az emberi közeg kedvező, de állatról is átvándorolnak az emberre egy kis táplálékért.

Rágcsálók ( házi egér, güzüegér, házi patkány, vándor patkány, nyest )

Az egerek, patkányok és a nyest is, egyre szívesebben él az emberek környezetében. Érzékszerveik közül az egyik legkiemelkedőbb szaglásuk. Ezen rejtőzködő rágcsálók fertőzésveszélyesek, emellett igen nagy károkat okoznak épületekben és kertekben egyaránt.

Milyen módszereket alkalmazunk az irtásokhoz:

A csótányokat kombinált módszerrel irtjuk: géllel, és permetezéssel is. Amint a csótányok hozzáérnek a méreghez, azonnal megfertőződnek, és gyorsan elpusztulnak.

Amelyik csótány nem jön elő, azokat mérgezett géllel csalogatjuk ki a búvóhelyükről. Apró gélpontokat juttatunk a repedésekbe, olyan helyekbe, ahol előfordulhat (a szakembereink pontosan tudják hol lehetnek): ők ezt megeszik, és ettől megdöglenek.

Mivel a csótányok kannibálok (megeszik a megmérgezett társaikat) ezért ez a gél hónapokig hatásos.

A hangyák irtása is pontos szakmai ismereteket igényel. A szabadforgalmazású szerek sajnos általában nem tartalmaznak olyan mennyiségű hatóanyagot, amik közepes vagy erős fertőzöttség esetén is hatásosak.

A szakember hozzájuthatnak olyan mérgekhez is, amik nagyobb dózisban alkalmaznak olyan hatóanyagokat, amikkel az irtás biztonságosan, de hatásosan elvégezhető.

Az ágyi poloska irtása sem végezhető el megfelelő szakismeret illetve eszközök, mérgek nélkül. Az irtáshoz olyan mérgeket használunk, ami biztonságos, de kimagasló ölőhatással rendelkezik. Ha mód van rá, akkor a fertőzött helyiségben ún. „légtér gázosítást” is végzünk, amit csak szakemberek végezhetnek.

Darázs irtásakor általában “porozógéppel” történik az irtás, így nehezen hozzáférhető helyeken (pl tetőszerkezet) is elkerülhető a bontás!

Bolha irtása az ágyi poloskához hasonló módszerekkel történik, csak más mérgeket használunk az irtásukhoz.

Rágcsálók ( egér, patkány, ) irtása mérgezett csalétek kihelyezésével illetve csapdázással történik. Más módszert kell választani a zárt térben és mást a szabadban.

A rágcsálóirtó szerek esetében is igaz, hogy az ún. III.kategóriájú irtószerek ( amik szabadon vásárolhatók ) nem alkalmasak közepes vagy erős rágcsáló fertőzöttség kezelésére, így házilag nem végezhető el az irtásuk.

Rágcsálók irtásához leggyakrabban véralvadásgátlóval mérgezett csalétkeket használunk, amik a legjobb hatást biztosítják, ezen kívül az emberi illetve házi állati mérgezéseket gyakorlatilag lehetetlenné teszik, mivel ezek a mérgek egy olyan anyagot tartalmaznak, amitől a méreg rendkívül keserű, így elfogyasztása esetén azonnal hányást okoz.

A másik nagy előnye, hogy ha mégis véletlen mérgezés történne, akkor van ellenszere!

FERTŐTLENÍTÉS

Az elmúlt évtizedekben részben a klíma változás hatására, részben más okok miatt, a körülöttünk megjelenő új kórokozók ( vírusok, baktériumok, gombák ) száma robbanásszerűen megnőtt.

Ezért is fontos, hogy időnként ( legalább évente kétszer ) szakszerű fertőtlenítést végeztessünk a lakásunkban, irodánkban, autónkban. Ezzel a kórokozók csíraszáma csökkenthető, és csökken az esélye, hogy az aktuálisan meggyengült immunrendszerüket ( stressz, sok munka, kialvatlanság, vitaminhiány, ) kijátszva megtudjanak betegíteni.

Különösen fontos, hogy ha mi magunk, vagy hozzátartozónk kórházban feküdt, akkor hazatérése után pár héttel egy zárófertőtlenítés történjen szakemberek által, mert a kórházból rengeteg veszélyes baktériumot ( pl: MRSA ) viszünk haza.

Rendkívül fontos, hogy a klímaberendezéseink fertőtlenítését ( otthoni, irodai, autó ) évente legalább két alkalommal szakember segítségével elvégeztessük, mert a klímaberendezések kitűnő otthonuk a Legionella baktériumoknak, amik súlyos tüdőgyulladást okoznak!

Nagyon fontos, hogy ha egy családtagunk otthoni ápolás után elhunyt, akkor a környezetét zárófertőtlenítéssel fertőtlenítsük, hiszen elhalálozása előtt a meggyengült immunrendszere miatt feltehetően rengeteg kórokozó hordozójává, élőhelyévé vált.

IPARI ALPINISTA SZOLGÁLTATÁSOK:

Alpintechnikai szolgáltatásaink során vállaljuk kártevők irtását, veszélyes fák kivágását, panelhézagok szigetelését, romos épületek bontását, veszélyhelyzetek elhárítását, villámhárítók cseréjét, és ablakok tisztítását minden olyan helyen, ahol ezekhez alpintechnikára van szükség.

VÍZ-, FŰTÉS-, CSATORNA SZERELÉS:

Szolgáltatásunk keretében szakembereink teljeskörű víz, fűtés és csatorna szerelési munkákat végeznek.

Lakások - irodák - autók fertőtlenítése - kártevő irtás